Jiří Tomáš

Argentinská hvězda nebo Argentinská cesta?

22. 06. 2010 0:15:00
Jak smýšlí politik před volbami? Jak smýšlí dosud neomezený prozíravý nebo krátkozraký vládce před volbami?

Kdo by neznal Argentinskou "úspěšnou" cestu k státnímu bankrotu? Příběh Argentiny asi žel velmi silně inspiroval politiky jedne "nejmenované" pražské čtvrti, Prahy 7. Argentina se úspěšně pořídila zadlužit cca k 70% HDP a zároveň nezvládla měnovou politiku a muselo následovat to co následuovalo. Státní bankrot.
Stalo se to již v roce 2001 a jsem přesvědčený, že někteří pražští politici by si možná chtěli vyzkoušet alespoň malý bankrot. Samozřejmě každou pražskou čtvrť zálohuje celá Praha tak proč to nezkusit když máme bohatou Prahu v zádech?

V čem se snaží Praha 7 Argentinu následovat?
Praha 7 zkouší, jak se zadlužit nákupem, samozřejmě velmi důležité budovy pro Městský úřad. Tento projekt se jmenuje Argentinská hvězda. Podle některých odhadů by Pze 7 musela stačit budova za cca 250 miliónů korun. Radní ale nechtějí rozhodně troškařit a tak se trochu rozmáchli. Bratru skromný Městský dům za počáteční cenu 1,6 MILIARDY KORUN možná nebude dostatečně reprezentativní a Hradčany asi žel netrumfne. Jako pomník to ale bude budova rozhodně alespoň pro blízké okolí a obyvatele Phy 7 rozhodně nepřehlédnutelná! Předpokládám že budou pišní na své volené zástupce a jimi zprostředkovanou investici do městského domu, Argentinské cesty.

Netroufám odhadnout zda tito politici usilují o bankrot ODS v Praze nebo dané městské části.
Podle dostupných informací aktuálně platí Praha 7 za pronájem prostor pro úředníky spravující svoji městskou část cca 13 000 000 korun ročně.


Je samozřejmě také možné, že převážili argumenty jedné nemalé společnosti PPF PROPERTY LIMITED (nemovitostní fond) s kterou chce tato pražská část podepsat smlouvu.

Jaké vize mají radní Prahy 7 před volbami nechám na čtenáři nebo obyvatelích Phy 7. Možná uvidíme jak se k této záležitosti postaví pražská ODS a možná ne jen pražská ODS.

Pozvánka na 4. mimořádné zasedání Zastupitelstva MČ Praha 7
PROJEDNÁNÍ umístění nového sídla Radnice městské části Praha 7
...
Marek Ječmének - starosta

PROJEKT


Argentina - selhání trhu nebo politiků (státu)?

Argentinský bankrot se (prý) stal minulostí

Argentina vykrádá vlastní centrální banku jako státní pokladničku

PPF neví, co s Argentinskou
Projekt v Argentinské ulici byl v roce 2003 zakonzervovaný na úrovni základové desky a dvou podzemních pater...

cituji z výroční zprávy skupiny ppf 2008 ze strany 7
... nově vzniklá struktura zaměřená na private equity v regionu střední a východní Evropy a SNS. PPF Group N.V. v roce 2008 získala 100% podíl ve společnosti PPF Real Estate Ltd., ovládající poradenskou společnost pro správu projektů v oblasti nemovitostí, a také akcie typu A, reprezentující 100 % hlasovacích práv ve společnosti PPF PROPERTY LIMITED (nemovitostní fond). Později v roce 2008 získala společnost PPF Group N.V. akcie třídy B, představující 100 ...

Autor: Jiří Tomáš | karma: 9.90 | přečteno: 1672 ×
Poslední články autora