Ztráta radosti ne jen z dovolené!

29. 07. 2010 21:05:00
Ztráta radosti ne jen z EU byrokraticke legislativy ale i z výborné a krásné večeře.
ztráta radosti
ztráta radostiživot


Dlouho jsem se nezasmál tak jako dnes při poslechu rádia za jízdy v automobilu. Poslouchal jsem dnes ČR 1 Radiožurnál - konkrétně: Ozvěny dne cituji: (Hosty po půl sedmé budou náměstek ministerstva spravedlnosti Filip Melzer a Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Diskutovat budou o pasáži připravované novely občanského zákoníku, která má turistům zaručit nárok na kompenzaci za "ztrátu radosti z dovolené".) Archiv MP3 zde

Samozřejmě mi usměv trochu tuhnul, když jsem pochopil, že náměstek pana ministra spravedlnosti pan Melzer to nebere jako vtip ale jako vážnou a velmi důležitou věc.
Samozřejmě argumentoval tím, že to musíme implementovat do našeho Českého práva a že jsme se k tomu vstupem do EU zavázali. Jako by nestačilo současné právo na řešení škody.
Tato představa světa žel přesně odpovídá pohledu EU úředníků, kteří by byli naprosto zbyteční ve svobodné zemi nebo svobodné EU. Z jejich pohledu je potřeba všechnu svobodu občanů a firem sešněrovat směrnicemi, nařízeními, zákony... v kterých se už ani odborníci ani ti úředníci nemohou vyznat. Potom mají všemocní úředníci moc a smysl. Starají se přeci o blaho neschopných a nesvéprávných euro-občanů.

Každý úřad vždy produkuje zbytečná razítka, směrnice, vyhlášky, regulace čímž ospravedlňuje svoji existenci, důležitost, rozrůstání... a narůstající rozpočty...

Z tohoto levičáckého pohledu je potřeba firmy a lidi maximálně ochránit od svobody. Od té svobody, která by umožnila růst zodpovědnosti, sebevědomí, svéprávnosti ale i té svobody která maximálně podporuje konkurenční prostředí.
V hlavách Bruselských byrokratu je jasná vize nahradit konkurenci zákony, vyhláškami, směrnicemi, regulacemi... a to z jednoho jediného důvodu aby úředníci a část politiku neztratila svoji obrovskou moc nebo dokonce svoji "práci".

Když se vrátíme k vlastnímu zákonu dle směrnice 90/314 tak by měl být dotažen k dokonalosti! Měla by následovat legislativní smršť, která by vyprodukovala zákony upravující další oblasti lidského života. Jako první by mohl vzniknout zákon na odškodnění zaměstnanců, kteří ztratili vinou zaměstnavatele radost z práce. Dále by mohli následovat zákony na odškodnění ze ztráty radosti z pohybu, sportu, radosti z odpočinku, radosti z rodiny, radosti z učení, radosti ze spaní, radosti ze zábavy, radosti ze sexu, radosti z jídla radosti z TV, PC, čtení, focení, blogování a především ztráta radosti z EU :-(
Po dokončení tohoto radostného legislativního procesu bude konečně zákonem zajištěný ráj v celé EU. Tomuto ráji se nikdo v EU nebude moci vyhybat!

Na závěr se domnívám, že bych měl být odškodněný také, protože jsem si dnes při večeři vzpomněl na výše uvedený pořad. To mi sice způsobilo radost, ale následkem této radosti mi neradostně zaskočilo. Následné odkašlávání způsobilo, že jsem ovšem ztratil radost z dnešní večeře. Pane náměstku kde se mohu přihlásit o odškodné?

Samozřejmě nic nemám proti cestovní kanceláři, která sama dobrovolně garantuje ve smluvních podmínkách odškodnění za ztrátu radosti z dovolené.

Pokud ztratíte radost a přijdou slzy, které k životu neodlučně patří tak se tvoří zde

Autor: Jiří Tomáš | čtvrtek 29.7.2010 21:05 | karma článku: 14.31 | přečteno: 1844x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 18.31 | Přečteno: 376 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 | Diskuse

Milan Smutný

Za e-autem v Německu zůstávají emise CO2 emise dvakrát vyšší než ze spalovacích motorů

Klíčovým prvkem dekarbonizační ideologie EU je nadirigovaný přechod na povinnou elektromobilitu od roku 2035. Ovšem emise CO₂ z čistě elektrických vozů jsou však podle německé analýzy dvakrát vyšší než u spalovacích aut.

18.3.2024 v 1:46 | Karma článku: 42.51 | Přečteno: 5656 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Čelíme statistickému zkreslení

Počet lidí, kteří si spoří na penzi se státním příspěvkem v takzvaném třetím pilíři penzijního systému, v roce 2023 klesl o 173.000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik ministerstva financí.

16.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 45.74 | Přečteno: 10187 | Diskuse

Hugo Körbl

Páka na zlepšení platební morálky v obchodních vztazích: 1200 Kč za každou pozdní platbu

Je zajímavé, že se ve své advokátní praxi často setkávám s tím, že se zapomíná na to, že podnikatel má při pozdě zaplacené faktuře nárok vůči jinému podnikateli rovněž na částku 1.200,- Kč jako paušální náhradu nákladů.

12.3.2024 v 13:17 | Karma článku: 11.64 | Přečteno: 327 | Diskuse

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...